Vi samarbeider med Meat and Metal på oppskrifter og tips!
Pavlova med pasjonsfrukt
Pavlova med
pasjonsfrukt
Varm ovnen til 150 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Visp eggehviten sammen med en klype salt til det skummer. Tilsett sukkeret litt etter litt mens maskinen går ved middels hastighet. Bland maisenna sammen med siste rest av sukkeret før det tilsettes. Skru opp hastigheten og pisk til stiv og blank marengs. Stopp maskinen en gang underveis og skrap ned langs med sidene med en slikkepott. Ha i eddiken og visp i noen sekunder til. Form seks små runde pavlovaer på stekebrettet og sett dem på midterste rille i ovnen. Senk temperaturen til 110 grader og stek videre i en times tid. Skru av varmen, åpne ovnsdøren og la pavlovaene avkjøle seg i ovnen.
Del pasjonsfruktene, skrap ut frukt kjøttet og ha det over i en liten kasserolle. Tilsett sukker og vann. Kok opp og la sausen koke i 3-5 minutter, til den har tyknet noe. Avkjøl sausen og smak til med pasjonsfrukt eddik.
Visp fløten til myk krem. Topp pavlovaene med krem og pasjonsfruktsaus.
Vaffel med mango eddik og krokan
Vaffel med mango
eddik og krokan
Smelt sukkeret til gyllen karamell i en stekepanne og rør inn nøttene. Hell det utover et stykke bakepapir og la krokanen bli helt avkjølt før du hakket den opp. Visp sammen alle vaff elingrediensene til en jevn og glatt røre. La røren svelle minst en halv time og stek gylne vafler. Server nystekte vafler med is, dryss over krokan, en liten stråle mango eddik og sjokoladesaus.
Grillet ananas med chilisukker og mange eddik
Grillet ananas med
chilisukker og mango
eddik
Del ananasen i kløfter. Grill ananasen over middels høy varme til den er gyllen og myk. Bland samme sukker, chili og revet limeskall. Dryss den grillede ananasen med en god klype chilisuker og drypp over noen rause dråper eddik. Serveres gjerne med vaniljeis.
Jordbær, mozzarella og spekeskinke med dadler og fiken eddik
Jordbær, mozzarella
og spekeskinke med
dadler og fiken eddik
2 personer
Rens og del jordbærene i skiver eller jevne biter. Riv og fordel salaten utover et passende fat. Legg på jordbær, mozzarella i biter og spekeskinke. Drypp over olje og eddik og krydre lett med salt og pepper.
Sprø nudelsalat med mango og reker
Sprø nudelsalat med
mango og reker
2 personer
Kok nudlene som beskrevet på pakken. Skyll dem i kaldt vann og la de få renne godt av seg. Skrell og skjær gulrøtter, agurk, mango og rødløk i tynne strimler. Lag dressingen. Rens og finhakk chili og hvitløk, eller knus det sammen i en morter til en fin mos. Bland inn resten av ingrediensene. Bland sammen nudler, grønnsaker, mango, reker og dressing. Dryss over hakkede peanøtter og lit ekstra koriander ved servering.
Råmarinert laks med pasjonsfrukt eddik
Råmarinert laks
med pasjonsfrukt eddik
4 personer
Skjær laksen i tynne skiver og legg skivene pent på tallerkener eller et fat. Drypp over olivenolje og eddik. Dryss over sesamfrø, finsnittet vårløk og hakket koriander. Serveres med soyasaus.
Cheviche med kokos og pasjonsfrukt
Cheviche med
kokos og pasjonsfrukt
Skjær fisken i jevne biter på tvers av fibrene i kjøttet. Visp sammen limesaft, eddik og salt. Hakk løken og bland sammen fisk, marinade og løk. La det marinere i kjøleskapet til fisken virker «kokt», cirka 1 time. Sil av marinaden og bland fisken sammen med kokosmelk, finsnittet jalapeno og litt hakket koriander. Fordel chevichen på tallerkener eller bruk et passende fat/tallerken. Dryss over knust tortillachips.
Tacos med pulled pork
Tacos med
pulled pork
Riv det varme kjøttet fra hverandre med to gafler og vend det sammen med bbq saus. Fyll varme tortillas med saftig kjøtt, rødkål, guacamole, syltet rødløk, ost…, eller fyll på med noen annet godt du liker.
Bbq laks
Bbq laks
Fjern eventuelle ben på laksen. Krydre lett med salt og pepper og legg laksen over på et dobbelt lag med aluminiumsfolie med skinnsiden ned. Pensle laksekjøttet med bbq saus.
Legg laksen over på varm grill og grill under lokk i 15-20 minutter. Laksen er klar når den flaker seg lett, men skal fortsatt ha en saftig og «rosa» kjerne. Pensle på mere saus mot slutten av grill tiden. Rens og skjær fennikel og eple i tynne skiver. Riv hjerte salaten og bland sammen fennikel, eple og salat. Vend inn en klunk olivenolje og noen gode dråper sitronsaft. Krydre lett med salt og pepper. Smør briochebrødene (underdelene) med litt Drittforbanna Bruschetta med Paprika & Spekeskinke, legg på fennikel- og eplesalat og topp med grillet laks (bruk en skje og løsne fiskekjøttet fra skinnet) og brød.
Grillspyd
Grillspyd
Skjær kjøttet i store jevne biter. Rens og skjær paprika og rødløk i grove biter. Tre kjøttbitene, paprika og løk på spydene. Pensle med litt olje og krydre med salt og kvernet pepper og grill over høy varme i cirka 8-10 minutter.
Snu spydene ofte slik at kjøttet blir jevnt grillet. Pensle over bbq-saus helt mot slutten av grillingen. La gjerne spydene få hvile et par minutter og dryss over sesamfrø og hakket vårløk før servering.
Bruschetta med løk, tomat og avocado
Bruschetta med løk, tomat og avocado
Grill eller toast brødskivene og smør dem med Dritforbanna Bruschetta med Løk & Spekeskinke. Skjær tomatene i jevne biter. Bruker du store tomater kan du fjerne den bløte tomatkjernen. Bland tomatene sammen med finsnittet eller hakket rødløk, en spiseskje olivenolje og grovhakket basilikum. Smak til med en god klype salt og litt kvernet sort pepper. Del avokadoen i to, fjern steinen og løsne avokadokjøttet fra skallet med en skje. Topp skivene med tomatsalat, legg på en halv avokado, drypp over noen dråper olje og dryss over tørket chili.
Blåskjellspagetti med sitron pesto
Blåskjellspagetti med sitron pesto
Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Fjern eventuelle skjell som er skadet og ern synlig «skjegg».
Hakk hvitløk og løk. Varm en god klunk olje i en romslig gryte og fres hvitløk og løk under omrøring til løken blir myk og blank. Tilsett blåskjell, rør godt, hell i vin og legg på lokk. Damp blåskjellene til de åpner seg. Løft de dampede skjellene opp fra kasserollen, kraften skal være igjen. Kast eventuelle skjell som ikke har åpnet seg. Spar noen hele skjell til pynt og plukk skjellmaten ut av resten. Kok inn kraften til omtrent halv mengde og rør inn pesto.
Pasta Arrabiata
Pasta Arrabiata
Kok pastaen «al dente». Hell av kokevannet, ha pastaen tilbake i gryta og rør inn arrabiata-sausen. Fordel pastaen på tallerkener og dryss over revet parmesan og litt hakket persille eller basilikum hvis ønskelig.
Bruschetta med paprika og biff
Bruschetta med
paprika og biff
Bruschetta med Paprika & Spekeskinke. Krydre biffene med salt og pepper. Stek biffene over høy varme, cirka 2 minutter på hver side i en blanding av smør og olje. La biffene hvile noen minutter før du skjærer dem i skiver. Legg biffskivene over på brødskivene og topp med litt ruccolasalat vendt med noen dråper olivenolje, sitronsaft og en klype salt.
Drit Forbanna Grillspyd
Med Vårløk & Sesamfrø, 4-6 Spyd
Skjær kjøttet i store jevne biter. Rens og skjær paprika og rødløk i grove biter. Tre kjøttbitene, paprika og løk på spydene. Pensle med litt olje og krydre med salt og kvernet pepper og grill over høy varme i cirka 8-10 minutter.
Råmarinert Laks
Med Pasjonsfrukteddik & Vårløk! - 4 pers.
Skjær laksen i tynne skiver og legg skivene pent på tallerkener
eller et fat. Drypp over olivenolje og pasjonsfrukteddik.
Dryss over sesamfrø, finsnittet vårløk og hakket koriander.
Serveres med soyasaus.
Pulled Pork Taco
Med finsnittet Rødløk & Guacamole!
Riv det varme kjøttet fra hverandre med to gafler og vend det sammen med BBQ sausen. Fyll varme tortillas med saftig kjøtt, rødkål, guacamole, syltet rødløk, ost…, eller fyll på med noe annet godt du synes er digg på din taco.
Pasta Arrabiata
Med revet Parmesanost!
2 pers.
Kok pastaen «al dente». Hell av kokevannet, ha pastaen tilbake i gryta og rør inn arrabiata-sausen. Fordel pastaen på tallerkener og dryss over revet parmesan og litt hakket persille eller basilikum hvis ønskelig.
Blåskjellspaghetti
Med Sitronpesto!
2 pers.
Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Fjern eventuelle skjell som er skadet og fjern synlig «skjegg». Hakk hvitløk og løk.
Drit Forbanna Cheviche
Med Kokos & Pasjonsfrukteddik!
4 pers.
Skjær fisken i jevne biter på tvers av fibrene i kjøttet.
Visp sammen limesaft, eddik og salt. Hakk løken og bland sammen fisk, marinade og løk. La det marinere i kjøleskapet til fisken virker «kokt», cirka 1 time.
Grillet Ananas
Med Chilisukker & Mangoeddik
Del ananasen i kløfter. Grill ananasen over middels høy varme til den
er gyllen og myk. Bland samme sukker, chili og revet limeskall. Dryss den grillede ananasen med en god klype chilisuker og drypp over noen rause
dråper eddik. Serveres gjerne med vaniljeis.
Buffalo wings
Du trenger:
750 gr kyllingvinger
ca. 4 gr fint salt
2 dl Drit Forbanna Buffalo-saus + litt ekstra
Pulled pork
Du trenger:
Svinenakke (2,5-3 kg)
Ca 5 gr grovkvernet pepper
Ca 5 gr fint bordsalt (skal egentlig være kosher salt, men bordsalt funker)
Sennep, her funker vanlig sennep helt fint.
Verdens beste potetsalat
Potetsalaten lager du enkelt. Kok opp 5-7 nypoteter eller Amandine poteter. Når potetene er ferdige deler du dem i biter. I tillegg trenger du 1 pakke lettrømme, Mills lettmajones (bruk en dobbelpakke i eske), 1 finhakket gul løk, 8.10 finhakkede Stabburets Parisergurker + 3 ts av safen fra glasset, 4 ss Iduns grov sennep. Alt blandes sammen før servering.
Hemmelig, digg kjøtt!
Dette er mitt hemmelige kjøtt, Iberico Secreto. Secreto betyr hemmelig på spansk og kjøttet stammer fra den samme grisen som gir oss den spanske skinken Pata Negra eller Bellota.
KARAMELLISERT LØK – LETT OG DIGG
Karamellisert løk er veldig lett å lage. I tillegg så er det super smud til grillmat, på burger'n eller som topping på hjemmelaget pizza.Skjær 3 gule løk i tynne skiver.
FORBANNA PULLED PORK
Hot grill tips for sommeren! Lag din egen pulled pork fra scratch.Kjøp nakkekoteletter av svin og legg dem i bunnen av en ildfast form. Pensle kotelettene med BBQ saus og hell Coca Cola over til de er dekket av Cola.
HVORDAN RENSE GASSGRILLEN
Lite tips til alle med en grisete gassgrill. Skru grillen på full varme. La den brenne i 10 min. Alle rester på grillen forkulles og lar seg lett børste av med en stålbørste, også Drit Forbanna BBQ Saus ;-D