
Vi samarbeider med Meat and Metal på oppskrifter og tips!

Tacos med pulled pork
Tacos med
pulled pork
Riv det varme kjøttet fra hverandre med to gafler og vend det sammen med bbq saus. Fyll varme tortillas med saftig kjøtt, rødkål, guacamole, syltet rødløk, ost…, eller fyll på med noen annet godt du liker.

Bbq laks
Bbq laks
Fjern eventuelle ben på laksen. Krydre lett med salt og pepper og legg laksen over på et dobbelt lag med aluminiumsfolie med skinnsiden ned. Pensle laksekjøttet med bbq saus.
Legg laksen over på varm grill og grill under lokk i 15-20 minutter. Laksen er klar når den flaker seg lett, men skal fortsatt ha en saftig og «rosa» kjerne. Pensle på mere saus mot slutten av grill tiden. Rens og skjær fennikel og eple i tynne skiver. Riv hjerte salaten og bland sammen fennikel, eple og salat. Vend inn en klunk olivenolje og noen gode dråper sitronsaft. Krydre lett med salt og pepper. Smør briochebrødene (underdelene) med litt Drittforbanna Bruschetta med Paprika & Spekeskinke, legg på fennikel- og eplesalat og topp med grillet laks (bruk en skje og løsne fiskekjøttet fra skinnet) og brød.

Grillspyd
Grillspyd
Skjær kjøttet i store jevne biter. Rens og skjær paprika og rødløk i grove biter. Tre kjøttbitene, paprika og løk på spydene. Pensle med litt olje og krydre med salt og kvernet pepper og grill over høy varme i cirka 8-10 minutter.
Snu spydene ofte slik at kjøttet blir jevnt grillet. Pensle over bbq-saus helt mot slutten av grillingen. La gjerne spydene få hvile et par minutter og dryss over sesamfrø og hakket vårløk før servering.

Blåskjellspagetti med sitron pesto
Blåskjellspagetti med sitron pesto
Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Fjern eventuelle skjell som er skadet og ern synlig «skjegg».
Hakk hvitløk og løk. Varm en god klunk olje i en romslig gryte og fres hvitløk og løk under omrøring til løken blir myk og blank. Tilsett blåskjell, rør godt, hell i vin og legg på lokk. Damp blåskjellene til de åpner seg. Løft de dampede skjellene opp fra kasserollen, kraften skal være igjen. Kast eventuelle skjell som ikke har åpnet seg. Spar noen hele skjell til pynt og plukk skjellmaten ut av resten. Kok inn kraften til omtrent halv mengde og rør inn pesto.

Pasta Arrabiata
Pasta Arrabiata
Kok pastaen «al dente». Hell av kokevannet, ha pastaen tilbake i gryta og rør inn arrabiata-sausen. Fordel pastaen på tallerkener og dryss over revet parmesan og litt hakket persille eller basilikum hvis ønskelig.

Drit Forbanna Grillspyd
Med Vårløk & Sesamfrø, 4-6 Spyd
Skjær kjøttet i store jevne biter. Rens og skjær paprika og rødløk i grove biter. Tre kjøttbitene, paprika og løk på spydene. Pensle med litt olje og krydre med salt og kvernet pepper og grill over høy varme i cirka 8-10 minutter.

Pulled Pork Taco
Med finsnittet Rødløk & Guacamole!
Riv det varme kjøttet fra hverandre med to gafler og vend det sammen med BBQ sausen. Fyll varme tortillas med saftig kjøtt, rødkål, guacamole, syltet rødløk, ost…, eller fyll på med noe annet godt du synes er digg på din taco.

Pasta Arrabiata
Med revet Parmesanost!
2 pers.
Kok pastaen «al dente». Hell av kokevannet, ha pastaen tilbake i gryta og rør inn arrabiata-sausen. Fordel pastaen på tallerkener og dryss over revet parmesan og litt hakket persille eller basilikum hvis ønskelig.

Blåskjellspaghetti
Med Sitronpesto!
2 pers.
Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Fjern eventuelle skjell som er skadet og fjern synlig «skjegg». Hakk hvitløk og løk.

Buffalo wings
Du trenger:
750 gr kyllingvinger
ca. 4 gr fint salt
2 dl Drit Forbanna Buffalo-saus + litt ekstra

Pulled pork
Du trenger:
Svinenakke (2,5-3 kg)
Ca 5 gr grovkvernet pepper
Ca 5 gr fint bordsalt (skal egentlig være kosher salt, men bordsalt funker)
Sennep, her funker vanlig sennep helt fint.

Verdens beste potetsalat
Potetsalaten lager du enkelt. Kok opp 5-7 nypoteter eller Amandine poteter. Når potetene er ferdige deler du dem i biter. I tillegg trenger du 1 pakke lettrømme, Mills lettmajones (bruk en dobbelpakke i eske), 1 finhakket gul løk, 8.10 finhakkede Stabburets Parisergurker + 3 ts av safen fra glasset, 4 ss Iduns grov sennep. Alt blandes sammen før servering.

Hemmelig, digg kjøtt!
Dette er mitt hemmelige kjøtt, Iberico Secreto. Secreto betyr hemmelig på spansk og kjøttet stammer fra den samme grisen som gir oss den spanske skinken Pata Negra eller Bellota.

KARAMELLISERT LØK – LETT OG DIGG
Karamellisert løk er veldig lett å lage. I tillegg så er det super smud til grillmat, på burger'n eller som topping på hjemmelaget pizza.Skjær 3 gule løk i tynne skiver.

FORBANNA PULLED PORK
Hot grill tips for sommeren! Lag din egen pulled pork fra scratch.Kjøp nakkekoteletter av svin og legg dem i bunnen av en ildfast form. Pensle kotelettene med BBQ saus og hell Coca Cola over til de er dekket av Cola.

HVORDAN RENSE GASSGRILLEN
Lite tips til alle med en grisete gassgrill. Skru grillen på full varme. La den brenne i 10 min. Alle rester på grillen forkulles og lar seg lett børste av med en stålbørste, også Drit Forbanna BBQ Saus ;-D