Blåskjellspagetti med sitron pesto

Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Fjern eventuelle skjell som er skadet og  ern synlig «skjegg».

Hakk hvitløk og løk. Varm en god klunk olje i en romslig gryte og fres hvitløk og løk under omrøring til løken blir myk og blank. Tilsett blåskjell, rør godt, hell i vin og legg på lokk. Damp blåskjellene til de åpner seg. Løft de dampede skjellene opp fra kasserollen, kraften skal være igjen. Kast eventuelle skjell som ikke har åpnet seg. Spar noen hele skjell til pynt og plukk skjellmaten ut av resten. Kok inn kraften til omtrent halv mengde og rør inn pesto.

Kok spagettien «al dente» og ha spagettien over i sausen. Tilsett blåskjellene og bland alt godt sammen. Fordel spagettien på tallerkener og dryss over litt revet sitronskall, pinjekjerner og litt tørket chili hvis ønskelig.

1 kg blåskjell

2-3 ss Dritforbanna Sitron Pesto

2 hvitløkfedd

0,5 løk

1, 5 dl hvitvin

200 g spagetti

Olivenolje

Revet sitronskall

Ristede pinjekjerner

Knust tørket chili

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *