Med Sitronpesto!
2 pers.
Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Fjern eventuelle skjell som er skadet og fjern synlig «skjegg». Hakk hvitløk og løk.
Varm en god klunk olje i en romslig gryte og fres hvitløk og løk under omrøring til løken blir myk og blank. Tilsett blåskjell, rør godt, hell i vin og legg på lokk. Damp blåskjellene til de åpner seg. Løft de dampede skjellene opp fra kasserollen, kraften skal være igjen. Kast eventuelle skjell som ikke har åpnet seg. Spar noen hele skjell til pynt og plukk skjellmaten ut av resten. Kok inn kraften til omtrent halv mengde og rør inn pesto.
Kok spagettien «al dente» og ha spaghettien over i sausen. Tilsett blåskjellene og bland alt godt sammen. Fordel spagettien på tallerkener og dryss over litt revet sitronskall, pinjekjerner og litt tørket chili hvis ønskelig.
200 G SPAGHETTI
OLIVENOLJE
REVET SITRONSKALL
RISTEDE PINJEKJERNER
KNUST TØRKET CHILI3 SS SITRON PESTO
1 KG BLÅSKJELL
2 HVITLØKFEDD
0,5 LØK
1, 5 DL HVITVIN