Du trenger:
2 sider spareribs
Sennep
Rub:
2 ss brunt sukker
2 ss hvitt sukker
1/2 ss malt ingefær
½ ss løkpulver
½ ss paprikapulver
½ tsk malt pepper
½ tsk hvitløkspulver
Drit Forbanna BBQ-saus
Begynn med å trimme spareribs’ene. Skjær av de to siste små beina og det løse kjøttet nederst på beina.
Fjern også membranen på baksiden av beina. Det gjøres enklest ved å ta en litt butt kniv og lirke den mellom membranen og et av beina. Når du har fått løsnet membranen litt, tar du tak med litt tørkepapir og river den av.
Når spareribs’ene er ferdig trimmet, smører du dem inn med helt vanlig sennep.
Bland sammen ingrediensene til rub’en og dryss over et jevnt lag på spareribs’ene, både foran og bak.
Fyr opp grillen. Temperaturen skal være 110 til 120 grader.
Legg spareribs på grillen og la det være noen centimetre mellom dem dersom du lager mange.
Fyll en sprayflaske med eplejuice og ha stående ved grillen. Spray spareribs’ene med eplejuice hvert tredje kvarter. Det er med på å bygge opp barken.
Så er det store spørsmålet: Skal du pakke dem i folie eller ikke?
Fordelen med folie er at de ikke tørker ut like raskt som dersom du ikke gjør det. Kjøttet vil også ha litt tyggemotstand dersom du ikke pakker dem inn i folie.
Bestemmer du deg for å pakke dem inn, gjør du det etter den tredje timen på grillen. Spray dem godt med eplejuice og ha gjerne et par klatter smør på når du pakker dem inn. Ettersom det er mye mindre kjøtt på norske spareribs enn amerikanske, holder det at de ligger i folien i en time.
Ta spareribs’ene ut av folien og grill dem i en times tid til. For å se om de er ferdige løfter du spareribs’ene med en grilltang fra den ene kortenden. Begynner kjøttet å slippe beina, nærmer de seg å være ferdige.
Hell over litt Drit Forbanna BBQ-saus og bruk en pensel til å fordele sausen. Gjenta prosessen et par ganger for å bygge opp en fin glasur på spareribs’ene. Pass på at sausen ikke brenner seg.
Ha på litt ekstra saus rett før du deler spareribs’ene med en skarp kniv.
Coleslaw
Du trenger
½ kålhode