Du trenger:

Svinenakke (2,5-3 kg)

Ca 5 gr grovkvernet pepper

Ca 5 gr fint bordsalt (skal egentlig være kosher salt, men bordsalt funker)

Sennep, her funker vanlig sennep helt fint.

Pluss:

Ca 3 dl eplejuice på sprayflaske.

Drit Forbanna Svinepels

Skyll og tørk svinenakken godt. Smør den inn med sennep. Sennepen vil ikke smake noe som helst når nakken er ferdig, men er til å feste salt og pepper.

Bland like mengder salt og pepper godt, og dekk svinenakken med et jevnt lag. Jeg bruker et tomt krydderglass og drysser fra ca 30 cm. IKKE dra salt og pepper utover svinenakken, for da vil det klumpe seg og det er ikke noe godt.

Legg svinenakken på grillen, ca 120 grader.

Pulled pork tar noen timer å lage.Når kjernetemperaturen er 95-100 grader er kjøttet klart til å tas av grillen. Kjøttet skal ha en dyp mørk bark.

Spray med eplejuice hver time, hvert tredje kvarter. Når “barken” begynner å se bra ut, etter en fire-seks timer, det vil si at det er dannet en fin mørk skorpe på kjøttet, kan du pakke det lett inn i folie med litt ekstra eplejuice om ønskelig. Du vil miste noe bark, men fordelen er at kjøttet bli veldig saftig. Dette vil også kutte ned steketiden med noen timer.

Ta kjøttet ut av ovnen/av grillen når kjernetemperaturen er 95-100 grader C. Dette vil ta fra 7-12 timer, litt avhengig av størrelsen på svinenakken og om du pakket den i folie eller ikke. Bruk et steketermometer for å stikke i kjøttet. Det skal ikke være noe motstand når du stikker nålen inn.

Pakk i folie med et håndkle eller to rundt, og la hvile i en halvtime til en time (om du klarer).

Bruk to gafler, eller bruk tynne arbeidshansker med nitirlhansker utenpå, for å rive kjøttet i filler.

Bland det opprevne kjøttet sammen med saftene fra folien eller formen, og hell over litt Drit Forbanna Svinepels. 

Server i hamburgerbrød med coleslaw og mer Drit Forbanna Svinepels. 

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *