Pavlova med pasjonsfrukt

mars 9, 2021
Oppskrift

Pavlova med
pasjonsfrukt

Varm ovnen til 150 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Visp eggehviten sammen med en klype salt til det skummer. Tilsett sukkeret litt etter litt mens maskinen går ved middels hastighet. Bland maisenna sammen med siste rest av sukkeret før det tilsettes. Skru opp hastigheten og pisk til stiv og blank marengs. Stopp maskinen en gang underveis og skrap ned langs med sidene med en slikkepott. Ha i eddiken og visp i noen sekunder til. Form seks små runde pavlovaer på stekebrettet og sett dem på midterste rille i ovnen. Senk temperaturen til 110 grader og stek videre i en times tid. Skru av varmen, åpne ovnsdøren og la pavlovaene avkjøle seg i ovnen.

Del pasjonsfruktene, skrap ut frukt kjøttet og ha det over i en liten kasserolle. Tilsett sukker og vann. Kok opp og la sausen koke i 3-5 minutter, til den har tyknet noe. Avkjøl sausen og smak til med pasjonsfrukt eddik.

Visp fløten til myk krem. Topp pavlovaene med krem og pasjonsfruktsaus.

Read More

Vaffel med mango eddik og krokan

mars 9, 2021
Oppskrift

Vaffel med mango
eddik og krokan

Smelt sukkeret til gyllen karamell i en stekepanne og rør inn nøttene. Hell det utover et stykke bakepapir og la krokanen bli helt avkjølt før du hakket den opp. Visp sammen alle vaff elingrediensene til en jevn og glatt røre. La røren svelle minst en halv time og stek gylne vafler. Server nystekte vafler med is, dryss over krokan, en liten stråle mango eddik og sjokoladesaus.

Read More

Grillet ananas med chilisukker og mange eddik

mars 9, 2021
Oppskrift

Grillet ananas med
chilisukker og mango
eddik

Del ananasen i kløfter. Grill ananasen over middels høy varme til den er gyllen og myk. Bland samme sukker, chili og revet limeskall. Dryss den grillede ananasen med en god klype chilisuker og drypp over noen rause dråper eddik. Serveres gjerne med vaniljeis.

Read More

Sprø nudelsalat med mango og reker

mars 9, 2021
Oppskrift

Sprø nudelsalat med
mango og reker

2 personer

Kok nudlene som beskrevet på pakken. Skyll dem i kaldt vann og la de få renne godt av seg. Skrell og skjær gulrøtter, agurk, mango og rødløk i tynne strimler. Lag dressingen. Rens og finhakk chili og hvitløk, eller knus det sammen i en morter til en fin mos. Bland inn resten av ingrediensene. Bland sammen nudler, grønnsaker, mango, reker og dressing. Dryss over hakkede peanøtter og lit ekstra koriander ved servering.

Read More

Råmarinert laks med pasjonsfrukt eddik

mars 9, 2021
Oppskrift

Råmarinert laks
med pasjonsfrukt eddik

4 personer

Skjær laksen i tynne skiver og legg skivene pent på tallerkener eller et fat. Drypp over olivenolje og eddik. Dryss over sesamfrø, finsnittet vårløk og hakket koriander. Serveres med soyasaus.

Read More

Cheviche med kokos og pasjonsfrukt

mars 9, 2021
Oppskrift

Cheviche med
kokos og pasjonsfrukt

Skjær fisken i jevne biter på tvers av fibrene i kjøttet. Visp sammen limesaft, eddik og salt. Hakk løken og bland sammen fisk, marinade og løk. La det marinere i kjøleskapet til fisken virker «kokt», cirka 1 time. Sil av marinaden og bland fisken sammen med kokosmelk, finsnittet jalapeno og litt hakket koriander. Fordel chevichen på tallerkener eller bruk et passende fat/tallerken. Dryss over knust tortillachips.

Read More

Tacos med pulled pork

mars 9, 2021
Oppskrift

Tacos med
pulled pork

Riv det varme kjøttet fra hverandre med to gafler og vend det sammen med bbq saus. Fyll varme tortillas med saftig kjøtt, rødkål, guacamole, syltet rødløk, ost…, eller fyll på med noen annet godt du liker.

Read More

Bbq laks

mars 9, 2021
Oppskrift

Bbq laks

Fjern eventuelle ben på laksen. Krydre lett med salt og pepper og legg laksen over på et dobbelt lag med aluminiumsfolie med skinnsiden ned. Pensle laksekjøttet med bbq saus.

Legg laksen over på varm grill og grill under lokk i 15-20 minutter. Laksen er klar når den flaker seg lett, men skal fortsatt ha en saftig og «rosa» kjerne. Pensle på mere saus mot slutten av grill tiden. Rens og skjær fennikel og eple i tynne skiver. Riv hjerte salaten og bland sammen fennikel, eple og salat. Vend inn en klunk olivenolje og noen gode dråper sitronsaft. Krydre lett med salt og pepper. Smør briochebrødene (underdelene) med litt Drittforbanna Bruschetta med Paprika & Spekeskinke, legg på fennikel- og eplesalat og topp med grillet laks (bruk en skje og løsne fiskekjøttet fra skinnet) og brød.

Read More